بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس|۸ علت رایج هنگ کردن لپ تاپ ایسوس+ راه حل
هنگ کردن لپ تاپ،از جمله آزاردهنده ترین مشکلاتی است که ممکن است حین کار،برای هر فردی اتفاق بیفتد. در اکثر مواقع هنگ کردن لپ تاپ به کاهش سرعت کارکرد و بازدهی سیستم منجر می شود تا جایی که می توان لقب بدترین واعصاب خورد کن ترین مشکل رایج لپ تاپ را به هنگ کردن نسبت داد. لپ تاپ های برند ایسوس نیز از این مشکل مستثنی نیستند از آنجا که امروزه،داشتن لپ تاپ با عملکرد مناسب، نیاز عمده و مهم برای فعالان زمینه تکنولوژی و صنعت شمار می رود،بررسی علت و برطرف ساختن مشکل،اثر بخشی لپ تاپ را بهبود می بخشد، در این مقاله به بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس وراه حل های بهبود وضعیت لپ تاپ می پردازیم.
بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس
اکثر گیمر ها ، طرفداران بازی های کامیپوتری و افرادی که استفاده طولانی مدت از لپ تاپ دارند،بارها با مشکل هنگ کردن و لگ لپ تاپ روبرو شده اند.درصد قابل توجهی از کاربران لپ تاپ های ایسوس ،با وجود داشتن پردازنده های بسیار قوی و سخت افزار و ست افزار با کیفیت در بیس لپ تاپ ،به مشکل هنگ کردن دچارند. به طور کلی علل هنگ کردن لپ تاپ در دو دسته دلایل سخت افزاری و دلایل نرم افزاری قرار می گیرند. علل نرم افزاری ،بستگی به نوع سیستم عامل و تعداد برنامه های نصبی مورد استفاده دارد ، دارای انواع عامل و سفت افزار است و بررسی ریشه علت صرفا توسط متخصصان و تکنسین های زمینه رایانه قابل انجام است.
• ۱-گرمای بیش از حد:
گرمای بیش از حد از اولین نکاتی است که برای بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ های ایسوس، باید مورد توجه قرار گیرد.دمای بیش از حد مجاز لپ تاپ،می تواند سبب سوختن CPU و GPU شده ،سرعت عملکردی و دستور پذیری لپ تاپ را کاهش داده ،حتی به خرابی مادر بورد وسایر ست افزار های درونی لپ تاپ منجر شود.بهتر است دمای لپ تاپ پس از هر ۱ الی ۲ ساعت کار مورد بررسی قرار گیرد.دمای یک لپ تاپ سالم حین روشن شدن و کار،۳۵ تا ۵۰ درجه و در لپ تاپ های گیمینگ تا حدود ۶۰ درجه محاسبه می شود.
• ۲-تداخل نرم افزاری:
گاها افراد نا آگاه به سیستم های نرم افزاری توصیه می کنند از دو آنتی ویروس برای بهبود امنیت سیستم استفاده گردد،غافل از اینکه استفاده همزمان از دو آنتی ویروس مختلف می تواند به خرابی و هنگ کردن لپ تاپ منجر شود.حتی توصیه می شود، اگر قصد نصب آنتی ویروس دیگری بر روی لپ تاپ دارید،حتما بررسی کنید ویندور دفندر(آنتی ویروس ویندوز) شما غیر فعال باشد.مثال های مشابه فراوانی برای این موضوع وجود دارد.
• ۳-استفاده همزمان از برنامه های سنگین نرم افزاری
یکی از رایج ترین علل که باید مورد بررسی قرار گیرد،استفاده همزمان از چندین برنامه نرم افزاری سنگین است.اکثر بازی های ویدیویی و نرم افزار های تخصصی در دسته ی نرم افزار های سنگین، قرار می گیرند.این مسئله تا حد زیادی به لپ تاپ های نیمه حرفه ای و روزمره اختصاص دارد و با احتمال پایین تری برای لپ تاپ های گیمینگ رخ میدهد.فراخوانی همزمان چندین دستور پیچیده توسط CPU وgpu ، ایجاد کننده اختلال در پردازش و نمایش به صورت یک تصویر واحد است.
• ۴-ویروس ها و بد افزار ها:
ویروس ها و بد افزار ها ، تروجان هایی که می توانند منجر به هنگ کردن لپ تاپ های ایسوس شوند ،معمولا از ویروس های سنگین و خطرناک سیستم عامل به شمار می روند.وقتی ویندوز آلوده به ویروس یا تروجان شود،عملا توانایی بوت ویندوز را از قربانی می گیرد. برای مثال تروجان زئوس، از سال ۲۰۰۹ تا کنون بسیاری از سیستم ها را آلوده کرده است.هدف این تروجان عمدتا سیستم عامل ویندوز گزارش شده.
• ۵-فضای نا کافی و یا آسیب به RAM:
حافظه رم کامیپوتر مانند حافظه کوتاه مدت انسان، به ذخیره سازی و نسخه برداری از دستورات اخیر طی مدت زمان محدود می پردازد.حداقل حافظه کافی برای ذخیره سازی کوتاه مدت اطلاعات دستوری وپردازشی کامپیوتر برای لپ تاپ های نسل جدید،۸ گیگ می باشد و گاها حافظه کمتر از ۸ گیگ،به علت هنگ کردن لپ تاپ تبدیل می شود. با افزایش تعداد وپیچیدگی برنامه های مورد استفاده،حجم کاربردی حافظه بسیار بالا رفته و احتمالا سوختن RAM را افزایش می دهد.
• ۶-به روز نبودن درایور ها:
یکی از موارد با احتمال پایین تر، که برای بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس مورد بحث قرار می گیرد،به روز نبودن درایور هاست.برای بروزرسانی درایور ها، ابتدا باید مدل لپ تاپ خود را بیابید،این مدل در برچسب پایین یا پشت لپ تاپ های ایسوس گزارش شده است. درصورتیکه موفق به یافتن این برچسب نشدید،به اطلاعات سیستم مراجعه کرده و در وبسایت ویندوز،جدیدترین نسخه درایو ها را دانلود نمایید.
• ۷-تغییرات بائوس:
بایوس(BIOS)، حیاتی ترین سخت افزار-نرم افزار لپ تاپ های گیمینگ و نیمه حرفه ای بوده و هر گونه تغییر در ورودی یا خروجی دیتای بائوس بدون مشورت با متخصص کامپیوتر می تواند برای لپ تاپ بسیار مخرب باشد.بائوس لپ تاپ اولین کدی است که هنگام روشن شدن به کاربرد نمایش داده می شود.همچنین بایوس، وظیفه هماهنگی مادر بودر،کارت گرافیک،موس و کیبورد را بر عهده دارد.
راه حل های رفع هنگ لپ تاپ ایسوس:
پس از بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ های ایسوس،بهتر است به بررسی راه حل های موثر بپردازیم.از انواع راه حل های رفع هنگی لپ تاپ ایسوس می توان به؛
*-به روز رسانی درایور ها
*-تعویض RAM در صورتیکه به سیستم لحیم نشده باشد.
*-بررسی خطای رجیستری وآپدیت مجدد کد فعال سازی ویندوز
*-استفاده از فن مناسب برای خنک سازی تهویه مناسب لپ تاپ
*- دقت به توان وکاربرد لپ تاپ و عدم استفاده غیر معمول از لپ تاپ های نیمه حرفه ای
اشاره نمود. استفاده از کد های دستوری کیبورد توصیه نمی گردد زیرا ممکن است به وخامت اوضاع بیفزاید. درنهایت اگر موفق به بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ ایسوس شخصی خود نشدید، بهتر است با کارشناسان و تعمیرکاران مجرب در زمینه تعمیرات لپ تاپ، تماس بگیرید.
سخن پایانی:
همانطور که در مقاله گفته شد، راه های مختلفی جهت بررسی علت هنگ کردن لپ تاپ های ایسوس موجود است. آیا شما نیز تا کنون به مشکل هنگ کردن لپ تاپ برخورد داشته اید؟چه راه حل دیگری برای رفع هنگ و مشکلات لپ تاپ می شناسید؟